donderdag 9 juni 2011

4e toerdag Gran Canaria

Vanmorgen zijn we vertrokken richting de Las Dunas de Maspalomas. Een breed duingebied die door de harde winden steeds van vorm verandert. Achter deze duinen kunnen de toeristen aan zee in de zon bakken. In de duinen liggen de mannen van lichte zeden;-). Hier zijn we niet geweest.
Wel wilden we even een kijkje nemen aan het strand en hebben daar enkele uurtjes gelegen om nog bij te komen van gisteren. Daarvoor moest je wel door de duinen en daar is het HEET, ontzettend HEET.
Op onze terugweg waaide het stevig en zie je het zand opstuiven en rond dwarrelen. Dit geeft een speciaal effect en is heel mooi om te zien.
Maspalomas zelf is een Duitse vestiging van hotels en appartementen. Ergens verderop zagen we een man roken. Nou, roken.... nu hebben we met eigen ogen gezien hoe iemand als een schoorsteen rookt. Het was meer ademen door een sigaret dan roken, daarom hebben we geklokt hoe lang hij over 1 sigaret deed. Volgens ons een record, want hij deed 3,5 minuut over 1 sigaret en stak vervolgend de volgende weer op. Zo hebben we met grote ogen zitten kijken hoe hij 3 sigaretten oprookte en zijn weer vertrokken. Even een rekensommetje. Deze man rookt zo in 1 uur en 10 minuten 1 pakje sigaretten!! In Nederland zou deze man zich arm roken. Hier kost zijn merk slecht € 0,70.