dinsdag 12 juli 2011

Klussenlijst groeit weer................en?

Ja ja, onze klussenlijst begint weer eens te groeien. Eind vorig jaar hebben we bijna alle klusjes gedaan die nodig waren voor de oversteek. De klussen die niet echt noodzakelijk waren of vanwege tijdsgebrek pakken we nu wel aan.
Dingy's hebben zwaar te lijden onder de UV-stralen van de zon, zeker in de tropen. Aan onze steiger ligt een Frans stel waarvan de man zeer handig is achter de naaimachine en hij maakt voor ons nu een cover voor de dingy (€240,=). Een moeilijke klus waarmee hij 4 dagen bezig is, Grappig, een technisch ingenieur die zich helemaal heeft toegelegd in een soort zeilmakerij om zo samen hun reis te kunnen bekostigen:-).

Onze boot hebben we zo goed mogelijk beveiligd voor als we liggen te slapen of de boot verlaten om meer van een land te bezichtigen. Bij het slapen gaan kunnen we bij de ingang het alarm inschakelen. Zo kunnen we de ingang gewoon open laten. Dak(vlucht)luiken kunnen we altijd open laten want deze zijn voorzien van traliewerk, die we tijdens het zeilen verwijderen.We zijn ook voorzien van een bus pepperspray voor ongenode gasten, maar laten we er maar van uit gaan dat we hiervan bespaard blijven.
Waarom deze aanpassingen? lees maar even verder;-)
De knoop is doorgehakt, de kogel is door de kerk  Ja, we hebben weer de drive om verder te gaan en pakken de draad weer op. Gaan met de banaan!
Deze keer zullen we op tijd ( tegen het einde van het jaar) de Canaries verlaten. Dit houdt in dat we hierna een hele tijd niet naar NL kunnen komen. In de maanden juli en augustus zijn de winden hier het krachtigst en zeil je hier niet voor je plezier. In september willen we de eilanden Tenerife, El Hierro en Las Palma bezoeken en maken ons hierna klaar om af te zakken naar het Zuiden. Om weer geen maanden in Las Palmas te willen blijven, geeft dit ons de mogelijkheid om nu naar NL te vliegen! A.s. zaterdag arriveren we;-).