dinsdag 16 augustus 2011

Vakantie voorbij en meteen weer aan het klussen.


Onze kluslijst is weer aardig gegroeid en na onze welverdiende vakantie :-) is het tijd om onze armen weer uit de mouwen te steken. Het roer van onze Albycootje heeft heel wat te lijden gehad. Zout en zon zijn funest voor lak den eigenlijk voor alles! Het heeft wat uurtjes gekost de oude laklaag te verwijderen en een nieuwe laag aan te brengen. Verfen wil niet echt lukken bij 30 graden en veel wind. Als je de verfpot opent komt er binnen no-time een vlies over van het drogen. Strijken met een kwast gaat al helemaal moeilijk, maar het ZAT erop...... ja zat.
Vanmorgen bleek dat de verflaag niet goed droog was en zelfs niet hechtte. Vandaag met een plamuurmes en thinner de laag wederom verwijderd en is er eerst een primerlaag op geschilderd. Gelukkig droogt deze wel en kan er morgen ( na schuren) alsnog een laag verf overheen gesmeerd worden. Een klusje wat eigenlijk niks voorstelt neemt toch 2 dagen in beslag. Zo zullen we ons de komende weken zeker niet vervelen.

Gisteren hoorde we een bijbootje achter ons langs varen en zagen 2 grijze kopjes boven het achterdek uitsteken. Het waren Ernie en Erik van de Gabber die op visite kwamen. We hebben een hele gezellige middag gehad en zullen elkaar ongetwijfeld meer zien. Ze gaan eigenlijk een beetje dezelfde richting in als wij willen ;-) In ieder geval niet de verkeerde.