zondag 20 november 2011

Bye Gambia.

Ondanks Immigration gisteren een stempel wilden plaatsen om nog een maand langer te blijven, zijn we vanmiddag rond 14:30 uur UTC vertrokken. De hele ochtend zijn we bezig geweest met alles op te ruimen en vast te sjorren. Het begint al een routineklus te worden;-).
Nadat we Banjul verlaten hadden kregen we een beetje wind en je raadt het al..... tegen. Motoren dus, tot 21:00 uur UTC.
We kregen meer\wind en konden aan de wind zeilen. Tijdens het hijsen van het grootzeil, bleek de val om de stoomlicht te zitten. Na koers wijzigen ( wind in de rug) en na flink aan de val slingeren, kwam hij los. Aan de wind zeilen is niet de meest prettigste koers en zeker niet bij korte golven. Voor de kust van Banjul is het lang zeer ondiep, dat geeft lastige golven. Ella werd helaas weer goed zeeziek.
De zee werd er zeker niet rustiger op, zachtjes gezegd.... erg oncomfortabel. Momenteel hebben we halve wind, zeilen met 2 riffen, genua een stuk ingerold en we lopen als een trein. De boot en de bemanning maken het goed;-).

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com