maandag 19 december 2011

2e Dag.

De boot ziet eruit als een beest. Alles is bruin van de stof van de Sahara, veroorzaakt door de Harmattan. Lijnen, buiskap, het dek, verstagingen echt alles voelt vies aan. Onderweg krijgen we wel ferme regenbuien zodat Vrijheid van zout EN stof ontdaan wordt. Hoe deze squalls gaan lopen? Geen idee, we gaan het wel ervaren. Het schijnt dat het hevige regenbuien zijn waarbij je geen hand voor de ogen ziet. Ze duren hooguit een half uur en kunnen veel wind geven. Door het s' nachts reven hopen we niet verrast te worden en we rustig in de kuip een regendouche krijgen.

Gistermorgen rolden we de genua weer uit en met een rustig briesje liep Vrijheid gemiddeld bijna 4,5 knp. Als we er een halve knoop zeestroom bij tellen, rekenen we 5 knopen per uur, een daggemiddelde van 120 mijlen per dag. Hard genoeg voor ons en we denken er 16/17 dagen over te doen.
De zee is rustiger, maar de golven zijn nog op zoek naar hun weg. Net als wij;-).
Later in de middag trok de wind iets meer aan en maakten we vooruitgang. De zee werd ook iets aangenamer.
Ella voelt zich nog wat beroerd, doch van echte zeeziekte heeft ze gelukkig geen last. De zeezot wordt actiever en heeft zelfs het hengeltje al uitgegooid.

Momenteel bevinden we ons in gebied waar tropische stormen ontstaan. In december tot en met april is het orkaanseizoen voorbij en hoeven we ons daar geen zorgen om te maken. Wel een vreemd idee dat we ons in de 'kraamkamer' bevinden;-)

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com