vrijdag 23 december 2011

6e Dag

In de nacht van woensdag op donderdag liepen we werkelijk als een trein met een snelheid van 8 knopen. Albycootje blij, want die kreeg meer wind en hield Vrijheid perfect op koers. Het regende zelfs een beetje en Vrijheid is onderhand van haar zoutlaag af, die we afgelopen maanden niet konden afspoelen. Omdat we al een beetje het vermoeden hadden dat het zou kunnen regenen, niet moeilijk te zien met naderende donkere wolken, hebben we de avond van te voren in het donker een regenscherm gefabriceerd die we zo naar beneden konden rollen. Dat moest dus die nacht gebeuren bij regen en wind.

Gisteren vloog er weer een stormvogeltje en een meeuw die we nog nooit gezien hebben. Groter, wit met zwarte vlekken op uiteinde van de vleugels en een hele lange spitse staart. Geen idee hoe dat beest heet, het zou zomaar een Zuid-Amerikaans pijlstaartmeeuw kunnen zijn;-). Hela, dan op een afstand van 600 Nm van kaap Verdie en 1300 Nm vanaf Zuid-Amerika.

Onze vis is op en de hengel staat weer paraat. Niks gevangen, niet om te lachen. Uit ellende maar de Ipod aangezet met Youp van 't Hek, veel gelachen;-). Ter compensatie van geen vis vangen, aten we gisteren varkensvlees met champignonsaus ( uit weckpotten van vorig jaar) met rijst, heerlijk! Yoghurt maken we zelf. Een bekertje yoghurt ( 125 dl) mengen met 1 liter volle melk, 3 lepels melkpoeder erbij en opwarmen. Overgieten in een thermoskan, minimaal 8 uren laten staan en klaar. Soms is de yoghurt te dun en laten de yoghurtbeestjes wat langer neuken zodat de yohurt dikker wordt. Gisteren schudde Ella de thermosfles, gelukkig in de kuip, terwijl de dop er niet goed opzat. Klodders over haar lijf. Ze zag eruit om op te eten;-). Sowieso nu we geen draad meer aan ons lijf hebben.

Het gaat uitstekend hier aan boord en hebben volledig onze draai gevonden. Nu sinds gisteren de genua aan stuurboordzijde gedraagt de boot zich ook wat rustiger. En rust hebben we nog steeds nodig, na een dagje kermis.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com