zaterdag 10 december 2011

Beestjes in meel.

Afgelopen dagen zijn we bezig geweest met klussen en alles eens te checken. Ons bakmeel bijvoorbeeld, om onderweg brood te kunnen bakken, zag er anders uit als normaal. Beestjes! Wel kleiner dan 1 mm, maar dan nog. We hadden 2 opties: of nieuw bakmeel ( zonder gist) kopen of de beestjes verdelgen. We hebben gekozen voor het laatste en hebben ze een overdosis chloroform gegeven. Ons brood wordt zeer proteïne rijk;-).
In pilots en reisverhalen lazen we dat er weinig keuze is qua inslaan van boodschappen. Wij zijn rond wezen neuzen en vonden meerdere supermarkten met een zeer ruime keuze. Onze voorraad is goed aangevuld. Ook ons Soleeke is goed gevuld, maar dan met schone olie.
De was hebben we hier naar een wasserette gebracht en dat was veul. Lekker schoon en netjes opgevouwen hebben we de was weer opgehaald. De boot en wij ruiken weer lekker fris;-).

Mindelo is een zeer levendige staat met uitersten van rijkdom en ook de armoede. Sommige bedelaars krijgen bananen van ons en zijn ons zeer dankbaar en eten ze met veel smaak op. 2 kg bananen bij je hebben is niks;-). Vandaag liepen we op een markt en hoorde Erik een rits van de rugzak ( die Ella droeg) opengaan, Erik zag dat een jongen die kort achter Ella liep dit gedaan moest hebben. 1 blik naar hem was voldoende om er voor te zorgen dat hij vliegensvlug een winkel inliep en verdween. De gelukszak!
Van een zwerver hebben we een leuk typisch schilderijtje kunnen kopen, voor weinig. We hebben hem maar niet gevraagd hoe hij hier aan kwam. Hij blij, wij blij.

Morgenvroeg gaan we rond 6 uur uit de veren en gaan met de Ferry naar Sao Antao. Het moet een mooi eiland zijn, dus dat willen we mee maken.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com