woensdag 7 december 2011

Weer een mijlpaal bereikt.

Gisteren hebben we samen met B&B het mooie eiland Sao Nicolau per aluguer ( pick-up) hebben verkend. Echt een schitterend groen eiland en gaaf in een open laadbak te zitten. Leuk totdat we op een hoger niveau kwamen en iedereen spontaan kippevel kreeg. Moe en voldaan zijn we naderhand uit wezen eten waarvan het vlees meer weg had van een schoenzool. Vroeg naar ons mandje want vanmorgen zijn we weer vertrokken naar een volgende mijlpaal: Mindelo op het eiland Sao Vicente. Mindelo is onze sprinkplank naar Zuid-Amerika. Niet over de oceaan maar erop.

Het eerste uurtje moest ons Soleeke het werk doen en werden we begroet door een groep kleine gevlekte dolfijnen. Een goed voorteken.
Dat veranderde vlug, de wind trok aan en met gereefde grootzeil en genua bokten we weer eens op zee. En natuurlijk........ weer aan de wind zeilen! Nu met golven van opzij, dus het stuk naar onze mijlpaal was 1 groot feest. Voor wie? In ieder geval niet voor ons.
Bij binnenkomst in Mindelo werd het wel een groot feest voor ons. 1 brekende golf kregen we achter in de kuip en 1 grote breker zorgde ervoor dat we luttele seconden op deze golf surften met 9 knopen. Nu liggen we op anker en zijn weer eens stikkapot.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com