dinsdag 13 december 2011

Dag van vertrek.

We liggen alweer 1 week in Mindelo en naast Bart en Birgit ( sy Dikke Druyff, 20 ton) hebben we nog andere leuke lotgenoten hier ontmoet, Fred en Marian ( sy Kostat, een v/d Stadt 44, 20 ton). Zij gaan ook naar Suriname en met 3 boten hebben we een (SSB) netje zodat we elkaar onderweg even kunnen spreken en informeren hoe het allemaal aan boord gaat met daarbij de posities. 3 stalen boten, 1 Koopmans en 2 v/d Stadt’s vertrekken deze week voor de oversteek naar Suriname.
In eerste instantie wilden we vandaag vertrekken, maar er staat redelijk wat wind en er komt meer wind aan met daarbij hogere golven. Flinke vertrekstress bij Ella, dus we stellen ons vertrek uit en wachten op iets rustiger weer. Grote waardering hoe ze zich elke keer hier over heen weet te zetten! Zoals het nu ‘gepland’ staat vertrekt de Kostat morgen, Dikke Druyff overmorgen en wij vrijdag. De zware schepen hebben meer wind nodig om vooruit te komen. Het komend weekend wordt het een stuk rustiger en wie weet kunnen we ze nog inhalen;-). Tenminste als ze niet hun motor bij zetten. Voor ons houdt het in dat we zowel kerst als oud en nieuw op zee vieren, de boodschappen hebben we in huis. We zorgen samen wel voor vuurwerk aan boord.
Gisteren hebben we aan wal iets willen eten wat eigenlijk niet te vreten was. Onderweg kwamen we Fred en Marian tegen die frikadellen hadden gekocht. Als een gek zijn we naar een supermarkt gelopen, hebben frikadellen gekocht en die aan boord gebakken. Majo, ketchup en een uitje erbij met als resultaat heerlijke frikadellen speciaal. Dat was alweer een tijd geleden en ze smaakten heerlijk! Vandaag hebben we 2 flinke moten zeebaars op straat gekocht voor slechts € 1.70. Een vis ligt op een houtenplank die op een kruiwagen ligt. Je vraagt 2 stukken en die wordt voor je gesneden. Onder de plank wil je niet kijken, de vis smaakte overigens heerlijk;-)
We hebben Mindelo weer even bezocht en je ziet echt van alles. Zo liepen we langs een winkel van sinkel en zagen we een oud baasje met zijn vrachtwagen die volgens ons even oud zijn. Mindelo is echt een leuke stad.