woensdag 1 februari 2012

Luiaard en brulapen.


Gisteren hebben we samen met Fred en Marian een auto gehuurd en zijn naar Paramaribo gereden om ons uit te klaren, boodschappen te doen en in de boot te laden Het verkeer rijdt hier links, dus het was even wennen.
Donderdag willen we vertrekken en zeilen naar Tobago (eiland in het Carieb), een tocht van 450 Nm. We verruilen het bruine rivierwater voor het blauw zeewater en kijken er weer naar uit verder te gaan. Zeker nu het vandaag de hele dag regent.

Suriname is prachtig en we staan steeds versteld van wat de natuur daar te bieden heeft. Gisteren tegen de avond kwam Beri ( een verslaafde local) met een jonge luiaard naar ons. Deze had hij in een boom gevonden en wilde hem aan ons verkopen. In plaats daarvan boden we Beri eten aan met de voorwaarde dat hij het beest vrij zou laten. Na foto’s van dit schitterend beest te hebben genomen, kon hij weer de boom in kruipen. Heel erg langzaam;-).
’s Nachts werden we gewekt door andere apen, maar nu door brulapen. We hadden al gehoord dat je die soms kon horen en wilden dit eigenlijk niet missen. We hadden geluk! Wat kunnen die beesten brullen, je waant je echt in de jungle.