dinsdag 14 februari 2012

Naar Stone Bay en weer terug.

Zaterdagavond hebben we heerlijk gebarbecued bij Fred en Marian. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Afscheid nemen dus, de rode lijdraad van het reizen. Het was een hele leuke tijd;-).
Gisteren was het dan zover. Wij wilden door richting Charlotteville en vandaar waren de plannen om over te steken naar Grenada. Rond het middaguur haalden wij het anker op om naar het eerste ankerplaatsje bij Plymouth te gaan.
Het werd hakken. Wind en korte golven op de kop zorgden ervoor dat we slechts 2 knopen per uur vooruit kwamen. We keken elkaar aan en onze blikken zeggen genoeg. Dit is niet leuk! Net voorbij de Bucco Reef heb je Stone Bay, waar we enkele bootjes zagen liggen. We besloten niet verder te gaan maar daar te ankeren. Het bijbootje werd te water gelaten en we liepen wat rond aan het strand. Het was enorm saai daar.

Terug op de boot kwam Ella met een voorstel. Of 3 dagen korte haktochtjes richting Charlottevilleof  weer terug  gaan naar Store Bay ( bij Pigeon Point, het mooiste plekje van Tobago) waar we heerlijk lagen en van daaruit naar Grenada te gaan. Het werd het laatste. Vanmorgen werden we om 6 uur wakker ( mede door het rollen), haalden ons anker op en nu liggen we weer lekker rustig in een Caribische baai;-).