zaterdag 11 februari 2012

Tobago Forest Reserve

Dit regenwoud is het oudste beschermde regenwoud van het westelijke halfrond. Die gaan we dus bezoeken. Gisterochtend vroeg hebben we samen met Fred en Marian een auto gehuurd en zijn eerst naar Scarborough gereden om ons uit te klaren. Begin volgende week scheiden onze wegen. Zij gaan naar Trinidad en wij gaan later naar Grenada.
Het uitklaren duurde lang, een simkaart regelen nog veel langer. Door lange wachttijden en overdreven bureaucratie was de ochtend verloren. De details zullen we jullie maar besparen, maar uiteindelijke lukte het om de kids met Milan te feliciteren.
Via een mooie weg langs de kust reden we richting het noorden, naar de Northern Range. Bij de ingang van het regenwoud werd ons gevraagd of we gebruik wilden maken van een gids. Daar hebben we geen spijt van gehad.
Danny, onze gids, heeft ons eerst naar de Argyle Waterfall, de grootste waterval van het eiland. Via een mooi pad kwamen we daar uit. Werkelijk schitterend! Danny vertelde ons ook veel over bepaalde planten en over vogelsoorten. Wat wil het geluk? We hebben de erg mooie Motmot vogel gehoord en gezien. Buiten deze vogels zagen en hoorden we tientallen verschillende soorten mooie vogels. Wat nog veel mooier was, is de wandeling geweest in het regenwoud. We keken onze ogen uit en waanden ons in een sprookje. Zo onwerkelijk mooi. Eerst wandelden we via paden en wat later klauterden we door beken en watervallen. Een ervaring om nooit meer te vergeten.
Ook zijn we naar een cacaoplantage geweest. Dit was de eerst keer dat we cacaobonen gezien en geproefd hebben. De bonen zitten in een vrucht met daaromheen een zachte witte omhulsel. Dat smaakte heerlijk!