maandag 26 maart 2012

Anse Chadiere en walvissen.

Vrijdag konden we ons eindelijk inklaren. Het stelde weinig voor. Je moet de gegevens in een pc invoeren, uitprinten en afleveren aan de Customs. Immigration? Niet nodig. De rest van de dag hebben we besteed aan het inslaan van boodschappen. Je bent hier een hele dag mee bezig.
Zaterdag zijn we verder gegaan om ergens aan de zuidkust te ankeren. Dat viel niet mee. Pilots gaven al aan dat het aanlopen gevaarlijk kan zijn vanwege koraalriffen en je zag ze ook moeilijk. We besloten verder te gaan en zeilden langs de Diamond Rock. Een zeer fraaie rots! Niet veel verder hebben we onze anker gedropt in de baai van Anse Chaudiere, overigens een hele goede keuze. Overal zagen we al koppen van zeeschildpadden rond onze boot, ook zagen we er onder water. En onder water is het hier tot nu toe een van de mooiste plekken om te snorkelen. Het zag er allemaal veel ongerepter uit. Ook erg mooi was de avond. We hoorden een concert van boomkikkers. Alles bij elkaar een reden om nog een dag hier te blijven.
Klik hieronder voor ons verder verhaal.

Zondag, eigenlijk een rustdag, hebben we flink geklust. De boot was vuil en heeft een flinke poetsbeurt gehad. De roest- en schade plekken (van Suriname) zijn ook onderhanden genomen. Nu straalt Vrijheid weer als een zonnetje in de zon. We hebben het gevoel dat we in het paradijs zijn. Zeker toen we ’s avonds tegen zonsondergang in onze achtertuin een bultrug zagen. Deze bleef een tijdje op dezelfde plaats, liet zijn kop zien en spoot 2 keer een flinke fontein in de lucht voordat dit enorm beest in de diepte verdween. We schatten de afstand op ongeveer een halve mijl. ’s Morgens hebben we het anker gelicht en zijn naar Fort de France vertrokken waar we nu aan deze grote stad op anker liggen. Onderweg werden we nog een keer verrast door een walvis, maar nu meer in de verte. Gezien de rugtekening was deze waarschijnlijk een potvis. Ook deze verdween na een fonteinspuit de diepte in. Deze ervaringen zijn weer om nooit te vergeten. Omdat we geen moment van deze gebeurtenissen wilden missen hebben we geen foto’s gemaakt, die staan gegriefd in ons geheugen.
Fort de France….. Wat moeten we ervan zeggen. Deze stad heeft iets weg van Las Palmas. Leuk om te windowshoppen, maar meer nieT.