woensdag 28 maart 2012

St Pierre.

Gisterochtend hebben we nog wat boodschappen gedaan in Fort de France. Stomtoevallig liepen we langs een grote bibliotheek, Bibliotheque Schoelcher. Deze bibliotheek werd in Parijs gebouwd voor de wereldtentoonstelling in 1889 en daarna in delen verscheept en in Fort de France in elkaar gezet. Vreemde mensen die Fransen;-).
Op de terugweg naar onze Vrijheid stond een jongen ergens naar te kijken en riep tegen ons dat we ook maar eens moesten komen kijken. We zagen een enorme leguaan van meer dan 1 meter lang, een prachtbeest. Hier hebben we toch even langer staan te kijken dan bij de bibliotheek.
Klik hieronder voor het verder verhaal.


Gistermiddag zijn we vertrokken. Fort de France heeft ons niks te bieden en zo zijn we verder gegaan. De laatste tijd heb je niet kunnen lezen dat we vervelende zeiltochten hadden. Dan klopt ook. De laatste weken is de wind flink geminderd en de golven zijn afgevlakt. Dit zorgde voor heerlijke zeiltochten. Zo zijn we verder richting het noorden van eiland Martinique gezeild en hebben baaitjes overgeslagen die ons ook niet aanstaan. Dat is het fijne van deze tochten. Vind je een baai niks, dan zeil je gewoon enkele mijlen verder en kom je er wel 1 tegen.
Nu liggen we voor St. Pierre en dat dorpje staat ons wel erg aan. Niet groot met een Caribische uitstraling en we liggen aan de voet van de vulkaan Pelee, welke voor het laatst uitgebarsten is in 1902. Hierbij vielen 30.000 doden en volgens de verhalen heeft 1 enkele gevangene deze ramp overleefd.
Het cachot (Cachot de Cyparis) staat er nog en vandaag hebben we een culturele dag gehouden. Dit Cachot en een museum hebben we bezocht. In het museum hebben ze nog een klok die tijdens de uitbarsting gesmolten is. Tijdens onze afwezigheid werden aan het strand filmopnames gemaakt met onze Vrijheid op de achtergrond;-).