dinsdag 13 maart 2012

Bequia

Een drukke dag vandaag. Vanmorgen zijn we aan wal gegaan en vroegen aan een vrouw of er localbusjes reden naar Industry, een plaatsje op Bequia waar een zeeschildpadden-kwekerij is. Busjes rijden er niet, taxi's wel. Omdat het volgens de vrouw maar een half uurtje lopen was, hebben we gekozen voor deze wandeling. Overigens een hele mooie wandeling, maar het half uurtje is een uur. Onderweg stopte een vrachtwagen en vroeg of we een lift wilden. Dit aanbod sloegen we niet af en we kropen achter in een grote laadbak.
The Old Hegg Turtle Sanctuary is een kwekerij die opgestart is door Brother King. Eieren worden uitgebroed en verschillende soorten zeeschildpadden worden grootgebracht tot ze 5 jaar zijn en worden weer vrijgelaten nadat ze eerst gemerkt zijn. Het merken gaat simpel. aan het uiteinde van de schild worden 2 gaatjes geboord.
Klik hieronder voor het verder verhaal.

 Het was een hele ervaring dit project te zien en Brother King wist enorm veel te vertellen over deze beesten. 1 soort mochten we aaien, de rest niet want die bijten. Er werd een kleine bijdrage gevraagd wat ten goede komt voor dit project. Ook hebben we een blijvende herinnering gekocht, een stenen zeeschilpadje;-).
Na een wandeling van een uur kwamen we weer terug in Port Elizabeth. Eerst hebben we op de markt groenten kunnen kopen. Het schoffie met het kroeskoppie is de zoon van de verkoopster. Die verkocht ze niet;-). Hierna hebben we verder boodschappen gedaan en met een volle dinghy zijn we weer naar huis gegaan, onze Vrijheid.
<

Vandaag hebben we onze watertanks nog kunnen vullen. Het water werd zelfs gebracht. Een boot komt langszij en je kan de tanks vullen. Echt een gemak! De was hebben we vandaag ook laten doen en ook dit werd aan boord gebracht. Hier weten ze goed om te gaan met het zeilerswereldje.
Gelukkig hadden we ook de tijd om nog even te snorkelen. Man, wat is het allemaal mooi onder water. We hebben 2 zeeslangen gezien en weer duizenden vissen waarvan vissen die we niet eerder gezien hebben.