maandag 12 maart 2012

4 dagen Tobago Cays en nu bij Bequia.

We zijn 2 keer naar het afgebakend gebied geweest waar zeeschildpadden zwemmen. In de buurt waar we geankerd liggen kan je eigenlijk nog mooier snorkelen en is het water kraakhelder. Het lijkt net of onze Vrijheid in een zwembad ligt. Ook hier hebben we verschillende schildpadden zien zwemmen en een nieuwsgierige zeeschildpad heeft zelf een kwartier om ons heen gezwommen. Verder hebben we een kreeft onder een rots gezien, een barracuda van 1 meter, een trompetvis, een felgekleurde murene en duizenden kleinere kleurrijke vissen tussen schitterende koralen. Mooi, mooier, mooist;-).
We zijn blij dat we ons de tijd hebben gegund hier enkele dagen te genieten en hebben daar beslist geen spijt van. Een unieke kans die we niet voorbij hebben willen laten gaan. We hebben wel het geluk gehad dat het erg rustig is met (charter)boten en cruiseschepen. Wat we gelezen hebben kan het hier enorm druk zijn, te druk.
Vandaag zijn we verder gegaan en liggen in de Admirality Bay bij Bequia ( spreek je uit als Bekway). Kijk maar eens bij positie op de homepage. Het was overigens onze eerste heerlijke zeiltocht in het Carieb! Nu liggen we in grote baai waar heel wat boten en bootjes liggen. Ook hier is het erg mooi!