donderdag 8 maart 2012

Paradijs?

We zijn in het paradijs en liggen op de Tobago Cays (The Horseshoe Reef). We liggen goed beschut achter 2 kleine eilandjes, de Petit Bateau en Petit Rameau. Het water? Onbeschrijfelijk helder en blauw. Rondom ons heen liggen meerdere koraalriffen waar de grote oceaangolven op kapotbeuken. Daarachter liggen wij en hebben werkelijk een fantastisch uitzicht in onze achtertuin.
Met onze dinghy zijn we naar een afgebakend gebied gegaan aan The Horseshoe Reef. Je mag hier niet met je zeilboot liggen en mag enkele met je dinghy vanaf 2 boeien naar een eiland gaan waar je je dinghy aan wal mag trekken. In het afgebakend gebied zwemmen zeeschildpadden waar je tussen mag zwemmen/snorkelen. We hebben er heel wat gezien, een unieke ervaring zulke prachtbeesten op nog geen meter afstand te zien. Gewoon onwerkelijk allemaal. Aanraken mag niet, maar Erik kon de verleiding niet weerstaan om 1 vast te pakken en een eindje mee te zwemmen;-). We hebben mooie foto's kunnen nemen van zowel de omgeving als van zeeschildpadden. Het is magnifiek hier en we blijven hier nog enkele dagen genieten.

Vandaag hebben we weer een kreeft gekocht, een iets grotere dan de vorige keer. Ella blijkt een hele goede onderhandelaar te zijn;-). Deze ging (nadat hij gehalveerd was) op de bbq.

10-3 Internet , met heel zwak signaal, kunnen we soms ontvangen en we konden 2 foto's plaatsen. Tijdens het foto's plaatsen zwom een enorme rog onder onze boot. Allebei hebben we vlug onze duikbrilllen gepakt en zijn in het water gesprongen. Weer een fantastisch moment om zo'n enorm beest te zien zwemmen. Hij/zij bleef een hele tijd in de buurt van onze de boot.