woensdag 7 maart 2012

Mayreau.

Gisteren zijn we weer verder gegaan en liggen in Salt Whistle Bay bij Mayreau. Het was maar een afstand vanm9 Nm, maar we moesten wel knokken om vooruit te komen. Met windkracht 6 Bft en korte steile golven op de kop kwamen we scherp aan de wind niet zeilend vooruit. Soms vielen we terug naar 0,8 knopen. We hebben er weer voor gekozen om te motorzeilen. Nu liggen we in een baai aan een mooi zandstrand met weer helder water. Tijdens het snorkelen hebben we hier zelfs een zeeslang gezien., een Goldspotted snake eel.
In dit baaitje wordt ook kreeft aangeboden, maar de prijzen liggen hier 3 keer zo hoog als bij de Union Island. Dus even geen kreeft bij ons op het menu. Zelfs spearfishing( met harpoen) is hier verboden. Toch ligt er binnenkort een vis of kreeft op onze bbq;-).
Tussen het zwemmen en snorkelen door moest er weer geklust worden. De elektrische stuurautomaat maakte vreemde geluiden en moest gedemonteerd worden. Wat gebeurde er? Er vielen tientallen kogeltjes uit en het kostte een halve dag om dat ding weer in elkaar te krijgen. Maar hij werkt weer en maakt geen bijgeluiden. Een van de watertanks lekte een klein beetje bij het luikje. Ook dit werk kostte weer enkele uren om het luikje te vervangen. Ook weer opgelost. Ach, we vervelen ons niet en er staan nog heel wat klusjes op de lijst. Zodra er 1 opgelost is staan er 2 nieuwe bij;-)