donderdag 1 maart 2012

Carriacou.

Gisteren hebben we om half 7 het anker opgehaald met de plannen naar Union Island (Saint Vincent & The Grenadines) te zeilen. We hadden ons een dag eerder al uitgeklaard.
Bij vertrek moesten we ons Soleeke wakker schudden. Hij moest onderhand weer eens aan het werk. Bij controle zagen we een (kleine) waterlekkage en bleek het overloopventiel van het koelwater te lekken. Vlug de motor uit en al drijvend/zeilend het ventiel weer schoongemaakt en hierna kon ons Soleeke weer aan het werk.
De hele tocht zaten we scherp aan de wind, heel scherp aan de wind met korte steile golven op de kop. Om wat voortgang te hebben hebben we gemotorsailed. Het ging traag, heel traag. Is dit het Carieb-zeilen? Net buiten een veiligheidszone in de buurt van een onderwatervulkaan en in de buurt van een rots Kick 'em Jenny kwamen was het echt feest op zee. Vrijheid kreeg bakken water over haar en er zat geen snelheid in. We besloten naar Carriacou te gaan zodat we met daglicht daar konden ankeren. Daar liggen we nu in een fraaie baai.
Vandaag valt de regen er met bakken uit en zullen we morgen weer verder gaan. Vrijheid is in ieder geval weer helemaal ontzout.
Wat overigens wel een hele mooie ervaring was is dat gisteravond een enorm groot cruisezeilschip ( Wind Star 134 m) in de buurt van ons op anker ging. We hebben een foto kunnen nemen. Zou dit het grootste zeilschip zijn wat we ooit te zien krijgen?