dinsdag 28 februari 2012

Grand Etang Forest en Koninklijk bezoek op Grenada.

Gisterochtend zijn we met een localbusje naar het Grand Etang Forest Reserve geweest. Met localbusjes rijden is een ervaring apart. Er rijden enorm vele busjes die klanten ronselen. Voor 5 ECD ( ongeveer €1,40 ) reden we met z’n tweeën naar St George Town. Je zit dan wel met ongeveer 19 personen in een busje gepropt, maar wel zonder toeristen en met harde reggae-muziek;-). Een leuke sfeer dus. Wil je onderweg uitstappen, dan klop je ergens tegen aan en het busje stopt. Over het rijgedrag kunnen we maar 1 ding zeggen. Ze rijden hier knoerhard! Een auto huren op dit eiland is stikduur. Je betaalt 60 USD per dag en daarbij moet je een nationaal rijbewijs voor 12 USD kopen. Wij mengen ons liever tussen de locale mensen.
Op het station werden we doorverwezen naar een ander busje dat weer volgepropt werd voordat ze vertrokken. Voor 5 ECD per persoon werden we bij een ingang van het Grand Etang Forest Reserve afgezet en wees de buschauffeur ons de weg naar de Seven Sister Falls. De bevolking op Grenada is echt supervriendelijk en behulpzaam. No stress man;-).
Voor het verder verhaal klik hieronder.Bij de ingang van het regenwoud moesten we 5 ECD per persoon betalen en kregen we op advies een wandelstok mee en dat was maar goed ook! Via paden waar citrusbomen en nootmuskaatbomen groeien, kwamen we bij een pad uit die ons naar de Seven Sister Falls zouden leiden. Bij het pad stond een jongen die zich aanbood als gids, maar we hebben hem vriendelijk bedankt. Ook wij moeten op de kleintjes blijven letten;-).

Het was een hele mooie tocht door het regenwoud. We hebben verschillende kolibries en hagedissen gezien. Zelfs een duizendpoot van ongeveer 13 centimeter. Ook het regenwoud hier op Gernada is fantastisch met haar begroeiing. Het eiland is zelfs groener dan Tobago. De wandelstokken kwamen goed van pas en zo arriveerden we bij de Seven Sister Falls. Een vreselijke mooie waterval midden in dit regenwoud. Dat was genieten. Niet veel later zagen we dezelfde gids weer die wel vanaf de waterval wilde duiken zodat we foto’s konden maken. Dezelfde dienst heeft Erik aan de gids aangeboden en nu bedankte hij;-).
Omdat we meer van het regenwoud wilden zien, wilden we een pad ingaan. De gids waarschuwde ons dat we niet moesten verdwalen. Na een hele steile klim kwamen we op een top van een berg uit waarna het flink glibberig werd. Te gevaarlijk met onze slippers. We zijn via de zelfde weg weer naar beneden moeten klauteren, maar het was de moeite waard.

Toen we bij de uitgang op een busje stonden te wachten kregen we een lift van een Canadees echtpaar die we tijdens de wandeling tegenkwamen. Zij vertelden dat prins Edward en prinses Kate vandaag op Grenada waren met hun Koninklijk schip. Een Koninklijk schip? Dat schip hadden we al aan een steiger zien liggen voor cruiseschepen in St George Town. Het leek wel een oorlogsschip en net zo groot als een cruiseschip. Vanwege het Koninklijk bezoek mochten gisteren geen cruiseschepen aanleggen en waren alle souvenirwinkeltjes gesloten. Een mooie gelegenheid om St George nog eens te bekijken. Nergens waren Amerikaanse toeristen te bekennen en waren enkel de locals op straat. Het was een hele andere ervaring in St George, een hele aangename ervaring. Moe en voldaan zijn we weer naar huis gegaan.