vrijdag 24 februari 2012

St George.

Bij Grand Anse Bay hebben we lekker gesnorkeld in helder water. Vissen en koraal in overvloed. Een nadeel was dat we die nacht flink hebben liggen rollen door de swell, dus echt slapen zat er niet in. Woensdag hebben we het anker opgehaald en wilden gaan ankeren in de baai van St George. Dat feestje ging niet door omdat de haven uitgebreid is en er geen mogelijkheid meer is daar te ankeren. Trouwens je ligt daar ook niet mooi. We zijn omgedraaid en wilden verder gaan naar Grand Mal Bay om daarna naar Dragon Bay te gaan. Bij aankomst vielen die baaien echt tegen! Omdat we wat van het eiland willen zien hebben we besloten weer naar Prickly Baai te gaan waar Vrijheid veilig ligt als we van boord gaan. 
Donderdag zijn we met een locale busje naar St George gegaan.Taxi's en een auto huren is hier duur!
Wat een massatoerisme in St. George. Er lagen 2 grote cruiseschepen waarvan de passagiers gelost zijn in deze stad. Mooi? Nee, tenminste niet voor ons.  Overal souvenirwinkels  en plaatsen waar illegale dvd's verkocht worden. Gelukkig vonden we een grote supermarkt;-). De locale busjes doen niet moeilijk met zoveel boodschappen en we werden vriendelijk geholpen met zowel het in en uitladen. Hierna nog wat sjouwen en we kwamen bij onze dinghy aan. Bij de Budget Marine Store daar hebben we nog een extra (2e) Fortress-anker gekocht, duty-free en 10% korting. Een goede aankoop.


Met een zwaar geladen dinghy voeren we weer naar onze Vrijheid. Nu lag er weer een flink zeiljacht achter ons, de Galileo. Voor $45.000-$55.000 per week mag je mee op dit charterschip;-)