donderdag 3 mei 2012

Barbuda.

Barbuda, het eiland met de mooiste stranden van het Carieb. Woensdagmiddag gooiden we het anker uit op zo'n kleine honderd meter vanaf een schittterende lange roze witte strand. Ongelofelijk mooi. We lagen daar, samen met sy Hitch-hike en de zeer aardige bemanning Volkert, Steffie en hun leuke kinderen Jonne en Liene. We liggen bij een luxe resort die voorzien is van 9 kamers EN een helikopter-landingsplaats.
De tocht was een zeer snelle tocht en we voeren tussen de 6,5 en 7 knopen per uur. Voor Erik was het een en ander uit proberen, maar Ella voelde zich daar niet zo happy mee. Onderweg kregen we nog een flinke squall met daarbij veel wind en korte steile golven. Ook dit hoort erbij net zoals we vlak na de squall een windstilte kregen van een half uur. Ons Soleeke heeft een half uurtje moeten werken om alles een beetje comfortabel aan boord te houden.
Onderweg zagen we eindelijk weer eens dolfijnen en de grootste zeeschildpad tot nu toe. Het schild had een lengte van ongeveer 1.30 meter, echt een joekel. Eerst dachten we dat het een koraalkop was. Bij het aanlopen van Berbuda moet je 'eyeball-navigeren' omdat meerdere koraalkoppen niet op de kaart staan. Het bewolkte weer speelde mee dat dit een moeilijke opgave was en opeens zagen we 30 meter voor ons vreemde golven. Omdraaien dus! Ella deed goed haar taak en zorgde voor een goede passage.
Later aan boord bij sy Hitch-hike was alles weer vlug vergeten, zeker naar enkele Carib-biertjes;-).
Vandaag hebben we ons uitgeklaard op Berbuda omdat het weer gaat veranderen. Morgen is een ideale dag om naar Sint Maarten te gaan. Met een watertaxi zijn we door een lagoon naar Corrington gegaan en het uitklaren duurde even omdat alle instanties van elkaar afliggen.
Zo zagen we tenminste iets van het eiland. Het is een erg mooi eiland met zeer vriendelijke bewoners. Helaas speelt het weer niet echt mee en er zo nu en dan een flinke bui, anders waren we zeker nog enkele dagen gebleven.
In ieder geval werden we overal zeer vriendelijk geholpen en morgen gaan we verder naar Sint Maarten.