dinsdag 1 mei 2012

Dagelijkse bezigheden.

Het waaide gisteren flink in de baai. Een mooie dag om te klussen en om een beetje bij te lezen wat ons te verwachten kan staan tijdens de overtocht naar de Azoren. Het is nog veel te vroeg om te vertrekken omdat de frequentie van stormen op de Atlantische Oceaan nog te groot is. Rond half mei hopen we een stabielere weersituatie te zien. We komen verschillende mensen tegen van verschillende nationaliteiten die toch vertrekken vanwege afspraken thuis. Als we ze spreken voelen we net als bij ons een spanning, een gezonde vertrekkers-spanning. Iedereen wil er toch voor waken om in een storm terecht te komen.
Vandaag hadden we contact met Rene en Bernard van sy Robeyne die momenteel op de Britse Virgin Eilanden zijn. Eerst via Skype en iets later met de SSB-zendontvanger. Rene heeft er weer een klusje bij want de kwaliteit van hun zend/ontvangen was niet optimaal;-).
Waar we nu liggen is het zeker geen straf om iets langer te liggen, al gaan we binnenkort verder naar Berbuda. We willen weer eens snorkelen. Maar eerst hebben we vandaag weer boodschappen en water gehaald zodat we de komende week zeker weer vooruit kunnen.