donderdag 24 januari 2013

Ritme een beetje gevonden.


Na ruim een week hebben we onze ritme weer gevonden. We zijn een beetje gewend aan de hitte en aan het steken van de muggen. De eerste dagen als een mug stak kregen we een bult van een centimeter doorsnede met daaromheen een rode plakkaat van 10 centimeter. Nu zien ze er als een gewone muggenbult uit;-) al jeuken ze nog net zo erg.
's Morgens staan we om 6 uur op als de zon op komt.  Dat zijn de beste temperaturen om iets te ondernemen. Tot een uur of 1 is het houdbaar maar daarna bakt de zon.
Vorige weekend is Erik aan de boot ( boven de waterlijn) begonnen. Schuren, primeren, weer schuren, plamuren, weer schuren, lakken, schuren en een laatste laklaag. A hell of a job, maar de grijze plekken zijn verdwenen. Het stof is zo fijn dat een dikke hommel het schuurpoeder aanzag als stuifmeel.
Ella gaat soms wel alleen boodschappen doen al voelt ze zich daar niet altijd prettig mee. Vele locals bieden een lift aan of te drinken. Met een vriendelijke ' no thanks' rijden ze dan wel weer door.
's Avonds pakken we onze welverdiende pintje hier aan de bar en hebben al leuke contacten gelegd met locale mensen van de zeilvereniging. Rond een uur of 9 's avonds is onze pijp leeg en gaan naar ons mandje. Deze nacht hebben we voor de eerste keer onafgebroken geslapen omdat het door regen lekker afkoelde naar 24 graden. Heel wat anders dan vorst;-).