zaterdag 26 januari 2013

Anodes vervangen en een gezellig avondje.

De anodes zijn toch wel wat aangevreten. De legering van een anode zorgt ervoor dat deze als eerste aangevreten wordt door het zoute water. Hierdoor wordt ons staal schip 'beschermt'. Zie het maar zo dat anodes zich als eerste opofferen. Dus deze worden ook maar vervangen nu we nog steeds op wal staan.
Verder zijn we nu bezig met het onderwaterschip onderhanden te nemen. Ook hier zitten, net als het vrijboord ( gedeelte schip boven water) beschadigingen van het krabben op de Suriname rivier.

Eerder hebben we al geschreven dat we leuke contacten hebben met de lokale bevolking hier. Donderdag zijn we uitgenodigd om vrijdagavond bij Chris Robertson, een hele aardige man, te komen eten. Gisteren pikte zijn zoon ons op bij TTSA en bracht ons naar hun huis. Samen met vrienden van hen hebben aan tafel mogen schuiven en hebben ongelofelijk heerlijk gegeten. Het was een reuzegezellige avond en iedereen probeerde ons over te halen carnaval te vieren in Trinidad. Carnaval is hier een belangrijke happening en ze vinden dat we deze kans niet mogen laten lopen. Er werd zelfs voorgesteld dat we in contact gebracht worden met een band zodat we meelopen in de optocht. Dan krijgen we een embleem van de vereniging en worden zo onder de hoede genomen van de vereniging en er is dan voldoende beveiliging. Hier willen we toch nog enkele nachtjes over slapen maar we zijn wel geprikkeld;-). Er werd nog vermeld dat we niet jaloers mogen zijn omdat we aandacht krijgen van het ander geslacht. Na een korte 'wining'  ( zie google;-) wordt je weer met rust gelaten.
Erg prikkelend. Na afloop van deze gezellige avond werden we weer netjes bij onze Vrijheid afgezet. Het was echt super gaaf!