woensdag 13 februari 2013

Carnival Trinidad 2013!


Dinsdag 12 februari 2013 is voor ons een dag om nooit meer te vergeten. We hebben carnaval in Trindad (Port of Spain) gevierd. De op een na de grootste optocht ter wereld. Het was waanzinnig gaaf! Rio de Janeiro heeft de grootste optocht ter wereld maar daar is het onmogelijk om als gast deel te mogen nemen aan de optocht.
Zoals eerder vermeld hebben Chris en Thais t-shirt voor ons geregeld waardoor we bevoorrecht waren deel te mogen nemen aan de carnavalsband Harts. Een van de grootste bands hier met meerder secties. Totaal bestaat deze band uit 5000 deelnemers en ons werd al verteld dat dit de mooiste en grootste band is. De lieve kinderen van Chris en Thais hebben we onderweg ook nog ontmoet en hebben geregeld dat we niks, maar dan ook niks te kort kwamen. We zijn ze enorm dankbaar dat zij ervoor gezorgd hebben dat we een onvergetelijke dag hebben gehad.

Om 5 uur in de ochtend ging ons wekkertje en om 6 uur stonden we voor de poort van TTSA. Niet veel later stopte een taxi die wegbracht in de buurt van de Savannah-park, waar iedereen verzamelt. Na enkele minuten lopen kwamen we stomtoevallig de stoet van de Harts-band tegen en mengden we ons tussen de deelnemers. Ongelofelijk hoe we opgenomen werden door de deelnemers.
Overal waar je liep waren lui van de Security ( rode t-shirts) en van het A-team ( zwarte t-shirts) we hebben ons echt geen moment onveilig gevoeld. De laatste zijn ervoor om lastige personen buiten de groep te zetten en de Security liepen langs de stoet met lange kabels om deelnemers en publiek te scheiden. Ook als we even uit de stoet stapten viel niemand ons lastig, maar vonden de lokale mensen het juist fantastisch dat 2 Nederlanders juist hier carnaval aan het vieren zijn. Doordat we onze oranje F.A. T-shirts droegen konden we staan en gaan waar we wilden.

Klik hieronder voor het verder verhaal.Ooit hebben we geschreven dat Trinidad de mooiste vrouwen heeft. Dat is waar! Ongelofelijk hoe mooi ze zijn en droegen de mooiste kostuums die we ooit gezien hebben. We zagen tientallen vrachtwagen met een enorme grote generator erop en volgestouwd met boxen. Wat een geluid, wat een herrie. Elk bloedvat in je lijf voelde je trillen als je er langs liep. Met karren vol drank die voortgeduwd werden door personeel met paarse t-shirt zorgden deze combinatie voor een massahysterie.Ongelofelijk.

Zo liepen, lees slenterden, we naar de Savannahpark waar de mainstage is met de jury. Elke sectie toonden wat ze in huis hadden om in de prijzen te kunnen vallen en de muziek werd nog enkele decibels verhoogd. We zijn al heel wat harde muziek gewend, maar dit sloeg alles en was het onmogelijk om in de buurt van deze Boom-vrachtwagen te staan. Hierna ging de stoet weer verder door diverse wijken en wij liepen mee. We hebben veel gedanst, gewined;-), vele mensen gesproken en genoten van de heerlijke rum. En dat allemaal in de brandende zon. Man, wat was het heet!

Rond 1 uur in de middag stopten we bij een park voor een pauze. Hier kon iedereen eten en gesloopte mensen rusten. Rusten? Niet veel later kwam er een bekende DJ/zanger die het publiek in no-time weer op wist te zwepen. En dat met 2 Boom-vrachtwagens vlak bij elkaar. De saus sprong spontaan van de kip af;-).
Na een uurtje werd alles weer in gereedheid gebracht en liepen we weer verder. 
Om half vier ontmoette Ella de man met de hamer. Het was een keuze, of ons verder afmatten of stoppen. We hebben gekozen voor het laatste;-). Zo hebben we door wijken moeten lopen om een taxi te vinden. De een vroeg een nog belachelijker bedrag dan de ander. 100 USD? We zijn niet gek! Lokale mensen vonden deze bedragen ook absurd en wezen ons de weg om een maxi-taxi te nemen, die ons voor omgerekend €1,10 netjes weer voor de poort van TTSA afzette. TTSA ligt op ongeveer 30 kilometer van Port of Spain en het leek wel of we in de verte onweer hoorden. Na een afzakkertje gunden we onze oren en voeten wat rust en genoten we nog na van deze schitterende dag. Het was geweldig!

Klik maar eens op onderstaande link zodat je een kleine impressie hebt dan Carnival Trinidad 2013.
https://picasaweb.google.com/108736144637529198189/Harts2013