woensdag 6 februari 2013

Rum, carnival, let's party!

Deze 3 woorden hoor je steeds tijdens SOCA-music. Zit je in een busje, dan hangen er ergens achterin grote boxen en swingt iedereen mee.We houden er wel van. Opzwepende muziek met een Caribische stijl;-) Voor nog geen euro zit je een half uur te genieten in zo'n maxi-taxi. Iedereen hier is bezig met ' Carnival'. Als Brabanders zijn we heel wat gewend, maar voor deze mensen is het een van de belangrijkste evenementen en zijn nog gekker. We gaan het mee maken.
's Avonds hebben we ons bier verruild voor rum. We zijn nooit rum-liefhebbers geweest, maar de rum hier piest hier als een engeltje over je tong;-).

Klik voor het verder verhaal hieronder.

 We hebben hard gewerkt aan Vrijheid. ' The pink hull'  is gone net als Ella's negerinnenkontje weer de normale proporties heeft;-) Erik krijgt zijn spierballen weer terug na al het zwaar werk. We zijn alweer heel wat kilootjes kwijt ondanks we goed kunnen eten hier.
De romp is klaar en de gashendel die helemaal was weggevreten is vervangen door een nieuwe. Dat was echt een k@tklus! Maar goed dat we zoveel gereedschap hebben meegenomen.
Gisteren en vandaag zijn we met een busje naar Port of Spain geweest en zagen een kraampje die een maaltijd ( Doubles) verkocht. Proberen dus. Als je de foto ziet dan denk je wat is dat nu weer, maar het smaakte voortreffelijk en lekker pittig. En dat maar voor omgerekend 50 eurocent!
We hebben hier onze USA-visa aangevraagd omdat we van anderen hoorden dat het hier erg eenvoudig gaat. En dat klopt ook. Via internet vul je een vragenlijst in, gaat naar een postkantoor en betaalt omgerekend ongeveer €120,=, je maakt online een afspraak bij de Amerikaanse Ambassade hier. Na twee uurtjes wachten heb je een zeer kort gesprekje en sta je weer buiten. Hopelijk hebben we binnen een week onze VS-visa's. Zo hebben we straks geen problemen meer als we naar Puerto Rico en de US-Virgin Islands gaan.

Vrijheid is bijna klaar om het water in te gaan. Al willen we ook wat kleinere klussen aanpakken. Trinidad is 'the place' om aan je boot te klussen. Daarbij bevalt het ons hier enorm. We staan steeds versteld van de vriendelijkheid en bereidheid van de mensen hier.