vrijdag 12 april 2013

Afscheidsfeest.

Als afsluiting rolden er toch wat traantjes over onze wangen. Wat een tijd in Trinidad, maar wat een feest! Speciaal georganiseerd voor ons. Tijdens een toespraak kregen we te horen dat er nog nooit een feest is georganiseerd voor ‘cruisers’. Voor hen zijn we speciale mensen en daarom wilden ze dit voor ons doen, dat maakte ons enorm verlegen.
’s Middags arriveerden vrienden van ons met auto’s op TTSA. Enorme pannen en branders kwamen te voorschijn, net als bakken met eten. De hele middag werden gerechten bereid zoals geitenvlees, eend, kip, modi’s, roti’s, aardappelen in curry en een bonensoort. De geuren van specerijen ( hoofdzakelijk curry) prikkelden onze neuzen, de geur van Trinidad. Maar eerst moesten we de heerlijke ‘bloodpudding’ eten. Echt heerlijk!

Klik hieronder voor het verder verhaal.


Rond 7 uur ‘s avonds waren alle gasten ( zeker 50 man!) aanwezig en kon iedereen zijn/haar buik rond eten. Het eten was echt ongelofelijk lekker! Niet veel later arriveerde een bandje dat Calypso-muziek speelde. Een van hen had van blikken een muziekinstrument gemaakt, heel bijzonder. Muziek, zang in combinatie met rum;-) zorgden voor een fantastische afsluiting, waarna er afscheid genomen werd van de meeste vrienden. De bedoeling was vandaag te vertrekken.

Ons werd echter gevraagd maandag te vertrekken zodat ze ons nog even zagen. De belangrijkste reden om wat langer te blijven is dat er zondag een grote zeilrace is tegen kanker. Vrienden van ons in Nederland, Hein en Teunie, hebben hier momenteel mee te maken. Teunie heeft slokdarmkanker en is afgelopen dinsdag geopereerd. Nu is ze herstellende van een geslaagde operatie. Door deel te nemen aan deze wedstrijd ( uiteraard op de CMOS) willen wij ons steentje bijdragen ;-).