woensdag 24 april 2013

Dus toch ankerketting om een stuk rots.

Maandag schreven we al dat we slecht geslapen hadden door het geschuur van de ankerketting om of op een steen. Na inspectie met snorkelen bleek de ketting inderdaad om een platte steen gedraaid van zeker 100 kilo en dat op een diepte van 6,5 meter. Het was moeilijk te zien in welke richting de ketting om de rots gedraaid was. Ella motorde Vrijheid richting de steen om de spanning van de ketting eraf te krijgen, zodat Erik de ketting in een richting kon leggen in de hoop dat Vrijheid de ketting lostrok van de steen. Mooi niet dus....
Erik zwom nog naar andere boten in de buurt waar misschien iemand een duikuitrusting zou hebben. Mooi niet dus. Dan maar zelf proberen naar beneden te duiken met snorkel en de steen op te tillen. Dat was een zwaar karwei en lukte niet. Door vermoeidheid werd deze poging een dag uitgesteld. De volgende dag en nu met handschoenen aan, met extra lood aan de gordel en de tactieken meegekregen van Han en TJ, lukte het na enkele duiken beweging in de steen te krijgen waarop de ketting eronderuit schoot en los kwam. Dus we zijn los en kunnen weer verder.
Het waren wel heerlijke relaxte dagen. We hebben veel gelezen en veel gesnorkeld in helderblauw water. Echt verrassend mooi! Het waren ook dagen om samen een verdere stappenplan te maken;-).

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com