vrijdag 26 april 2013

In onze nopjes;-).

We hebben lekker gezeild met flinke winden tot vlak water achter de eilanden. Albycootje en ons stuurautomaat hebben rust gekregen. Lekker zeilen met het handje. Zelfs Ella heeft er alweer vele uurtjes opzitten. Aan land zijn we niet geweest omdat we daar even geen behoefte aan hadden. Even leven in onze kleine ruimte heeft ook zijn charme;-). Wat we niet willen is stress voor onze oversteek, maar lekker genieten van onze Vrijheid. Tijdens het zeilen slapen we op de banken en op anker lekker samen in ons bedje.
Vorig jaar zeilden we met de genua in dit gebied en die moesten we veel reven door flinke winden. Nu hebben we onze Hi-Aspectfok aangeslagen, juist geschikt voor hardere winden. Vorig jaar was deze al gescheurd en hebben we in Trinidad laten maken. Deze fok trekt werkelijk als een beer en de laatste dagen zeilden we 7 a 8 knopen, maar nu meer comfortabel op de spelende zee;-). Nu hebben we onderweg 2 scheurtjes in het achterlijk ontdekt die we gerepareerd hebben. We zullen een deze dagen de fok eens goed bekijken en beslissen wat we hiermee gaan doen. Gelukkig hebben we nog wel 3 andere voorzeilen zoals de genua, de werkfok en een halfwinder.
De komende dagen gaan we van Guadeloupe genieten en hebben besloten hierna andere eilanden aan te doen die we nog niet bezocht hebben. Ook willen we toch vanuit Sint Maarten vertrekken, dus onze plannen wijzigen constant.