dinsdag 30 april 2013

Iles des Saintes, Pigeon Island en nu Deshaies

 Je zult maar aan een mooring liggen en op twintig meter van je vandaan zwemmen enkele dolfijnen heel rustig langs je voorbij. We hebben dat meegemaakt! En wel bij Iles des Saintes, dat was iets unieks om te zien en je kon ze nu heel goed horen ‘blazen’. Erik heeft nog met snorkel geprobeerd ze van dichtbij te bekijken maar helaas was het water daar iets te troebel voor.

De mooring was niet echt een succes, want ’s nachts werden we wakker van het getik van het ijzeren oog tegen Vrijheid. Door stroming bleef dat maar aan de gang. We hebben een slapeloze nacht gehad en wat lakschade grrrrr. De volgende dag zijn we maar verkast naar een andere stek waar we het anker hebben uitgegooid. Na enkele uren kwam een bootje voorbij van de Franse-moorringincassobureau;-). Hij sprak geen Engels en Erik dus geen Frans;-). Maar hij probeerde toch duidelijk te maken dat ankeren verboden is op Iles des Saintes binnen bebakende gebieden, wat vorig jaar niet het geval was. We mochten blijven maar de volgende ochtend moesten we vertrekken, want anders zouden we een boete krijgen. Maar……… we hebben heerlijk gebadderd en geslapen op anker.

Voor het verder verhaal klik hieronder.Maandagochtend zijn we vertrokken en zeilden we naar Pigeon Point. Wat een fantastische zeiltocht hebben we gehad en Ella genoot voorop de preekstoel. Onderweg dachten we een rots te zien, maar het bleek een enorme zeeschildpad te zijn. Deze had een hele bolle schild. Vorig jaar hebben we niet een zo’n mooie tocht meegemaakt en enkele uren later lieten we voldaan het anker vallen bij Pigeon Point. Niet veel later zijn we gaan snorkelen en zagen weer een schitterende onderwaterwereld met o.a duizenden zeevissen en koralen, tientallen zeeschildpadden, 7 koraalduivels! En 1 Wahoo ( een soort barracuda). En zelfs 2 barracuda's van ongeveer 1.30 meter. Zo groot hebben we ze nog nooit gezien en ook niet zulke grote tanden.Wat een fantastische snorkelplaats. Eigenlijk wel de mooiste.
Vanmorgen zijn we weer verder gegaan en onderweg kwamen we een visser tegen waarvan we twee tonijnen hebben gekregen. Dus vanavond gaat de BBQ weer lekker aan.  Nu liggen we bij Deshaies op anker, tussen andere Nederlanders die uitbundig deze feestdag vieren. Via hen zijn we nu aangesloten bij ' een netje' zodat we dagelijks contact hebben met elkaar via de SSB en misschien ook tijdens de oversteek.