donderdag 23 mei 2013

Dag 4.

We hadden gisteren iets meer wind en deze was gaan ruimen ( draaien met de klok mee;-) waardoor we ook iets meer naar het Noordoosten konden gaan. En, we gingen lekker vooruit. Vandaag is er nog meer wind voorspelt en we zien wel wat er dan op ons af komt.
Maar nu is het tegen 4 uur in de ochtend en na een nacht gebonkt viel de wind totaal weg en is de zee zo vlak als een spiegel??? De snelheid is er momenteel even uit. Tijd om te genieten van een stille boot en berichtjes te verzenden en weerkaarten op te vragen;-).

Na vrijdag wordt het beduidend rustiger volgens de weerkaarten. Hopelijk dat we dan buiten onder de bimini kunnen zitten. Nu zit deze nog netjes verpakt;-)
Het gaat in ieder geval prima! Er wordt eten gekookt en wat gelezen. Niet veel want na een uurtje draait alles voor je ogen, door het geschud en gesteiger van Vrijheid. Ze doet echt haar uiterste best om lekker vooruit te gaan. Soms horen we bonken waarvan we denken, hoe het mogelijk is dat schepen die kunnen verdragen. Zij soms beter dan wij;-). Maar aan de wind zeilen blijft toch wel wennen. We zitten in een rodeopaard op golven.
Op het netje kregen we de vraag wat een vinvis ( die we gisteren zagen) was. Een blauwe vinvis ( walvis) is het grootste zoogdier op aarde;-).

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com