zondag 26 mei 2013

Dag 7.

Gisteren was nu eens heerlijk zeilen en het was een fantastische dag. Bijna geen golven en ongeveer 14 knp wind. Zelfs 's middags rond de 10 knopen en hebben we een klein uurtje gedobbert. Zouden we op de Grevelingen zitten? Het is bijna te mooi om waar te zijn. We hebben toch flinke vooruitgang geboekt en hebben er al een derde van de rit op zitten op dit prachtig diepblauwe water, omringt door Portugese oorlogschepen.
Nu we rond de 29 graden Noord zitten koelt het 's nachts flink af naar zo'n 26 graden. In je blote mik slapen gaat niet meer.
We kunnen nu wel lekker buiten zitten. De vooruitzichten zien er nog steeds mooi uit voor ons. Weerkaarten en faxen binnen halen en deze bestuderen kost elke dag toch wel een uurtje of 3. Onze koers moeten we zo bepalen.
En we hebben ons hengel weer uitgegooid en zijn benieuwd of we iets vangen. Er drijft wier aan de oppervlakte wat weer aan het kunstaasje gaat zitten en dan wordt het niks. Al om al gaat het uitstekend aan boord nu alles wat rustiger geworden is. Deze nacht hebben we heerlijk geslapen en momenteel laat de wind het weer afweten;-).

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com