maandag 27 mei 2013

Dag 8

Gisteren hadden we er een week opzitten. Eigenlijk vloog de week voorbij en we hebben ervan genoten, zeker gisteren.
Nu staat er erg weinig wind en hebben we de halfwinder tevoorschijn gehaald. Dit lichtweerzeil hebben we sinds de Canarische eilanden niet meer gebruikt omdat er daarvoor steeds een te harde wind heeft gestaan. En nu midden op de oceaan hebben we licht weer, onbegrijpelijk.
We hebben zelfs wat uren gedobber en dan is het muisstil. Tijdens het dobberen lagen we tussen een school/kudde grienden. Je kon zien dat twee groepen op 2 andere groepen aan het wachten waren en ze bleven aan de oppervlakte drijven zodat we ze konden horen blazen. Ze lagen op een afstand van ongeveer 30 meter van ons en hebben mooie foto's van ze kunnen nemen. Tijdens de stilte hoorden we allebei een zwaar en hard geluid, wat op het blazen leek van een hoorn. Het eerste wat we tegen elkaar zeiden:" Een walvis". We hebben rondgekeken maar konden er helaas geen zien.
Tijdens het zeilen zagen we vlak bij de boot een zeeschildpad. Wat moet zo'n beest toch midden op de Oceaan? Ze eten zeegras en op deze diepte kunnen ze niet eten, of ze moeten zeewier eten wat er rond drijft. Ook zien we nog steeds vele kleine Portugese oorlogsschepen, dus zwemmen in de Atlantische Oceaan zit er nog even niet in. Het was een echte wildlifedagje voor ons.
Op de positie kan je zien dat we minder afstand gemaakt hebben. Dat komt door erg weinig wind op zondag en nu is het half 2 en vraagt Erik het weer op omdat het weer waait;-). Normaal is dat om 5 uur in de ochtend.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com