zaterdag 18 mei 2013

Turanor SolarPlanet

Deze week zagen we een schip op anker liggen met een gesealde helikopter achter op dek. Tja.....
Maar vanmorgen zagen we een vreemd soort UFO over het water gaan. Zouden we te vroeg wakker zijn? Dromen we nog?
We hebben al heel wat schepen gezien in verschillende soorten en maten, maar dit zag er wel erg futuristisch uit.
Op een afstandje zagen we dat dit object een anker uitgooide dus tijd voor een onderzoek;-). Erik sprong de dinghy in en kwam in gesprek met de bemanning. Het blijkt de Turanor SolarPlanet te zijn. Ze hebben hun eigen record om de oceaanoversteek ( Las Palmas- St Maarten) gebroken. Nu 22 dagen en 11 uren ipv hun eerste record 26 dagen en 19 uren. De mannen waren erg blij:-).
Heb je interesse dan kan je alles nalezen op hun website: http://www.planetsolar.org/

Wij willen ook weer verder om vanuit hier naar de Azoren te gaan. Het weer op de oceaan is echter nog niet stabiel. De zgn 'Azoren-hoog'  zit nog niet op zijn plaats. Er zijn 5 dagen geleden wel enkele Nederlandse boten vertrokken, maar die hebben bar weinig wind of tegen wind. Dit weekend wilden we ook vertrekken maar dan zouden we al over 3 dagen, zeker tegenwind krijgen waardoor we een andere koers zouden moeten varen. Volgend weekend zijn de vooruitzichten beter. De Azoren-hoog ligt dan beter. So, don't push your luck and take your chance;-).
Uiteindelijk hebben we na overleg met andere zeilers besloten te wachten. Op zich komt dat goed uit want na een week voorbereiden zijn we toch wel moe van al het gesjouw en geregel.