vrijdag 10 mei 2013

Verwaaid in Dieppe Bay (St Kitts)

Gisteren in de ochtend werden we aangesproken door vissers die langszij kwamen. "It's not safe here": riepen ze. Ze vertelden dat het hoger water werd en de golven binnen zouden stromen. Niet veilig dus. Dat kon ook wel kloppen want we begonnen steeds meer en meer te schommelen en te rollen. Deze plek hadden we eigenlijk uitgekozen om beschut te liggen voor het slechte weer wat er voor donderdag aan zat te komen.
De vissers riepen dat we in de haven moesten gaan liggen waar het wel veilig is. Wij hadden hen verteld dat we daar juist gisteren vast kwamen te zitten en niet verder konden. Ach riepen ze, vaar ons achterna en dan loodsen we jullie wel daarheen. Dus hup, vlug anker omhoog en de vissers achterna. Iets verder, nog korter achter een grote koraalrif, wezen de vissers ons een zandplaat aan waar we het anker uitgooiden. Geen haven dus, maar er liggen hier 10 vissersbootjes. Nu liggen we wel veel rustiger en veilig. Overal om ons heen zien we grote golven op het rif kapotslaan en ook waar we binnenkwamen rollen flinke golven. Ook de ingang is geblokkeerd door brekende golven. Onvoorstelbaar om te zien en te horen. Het dondert constant om ons heen. Gisteren hebben we hier gemiddeld 25 knopen wind gehad en vandaag lijkt het rustiger te worden, zodat we morgen verder kunnen gaan naar St. Maarten.
We hebben hier een haai zien zwemmen dus we zijn benieuwd wat we hier nog meer te zien krijgen. Deze plaats is echt uniek! Niet een ankerplaats om nog een keer te bezoeken, maar wel een heel avontuur en weer een ervaring rijker.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com