woensdag 5 juni 2013

Dag 17.

Gisterochtend.... no breeze! De nacht konden we wel met 2 knoopjes zeilen, maar zeker niet comfortabel. De deining kwam opzij en Vrijheid schommelde tussen de 15 en 20 graden van links naar rechts. Vanmorgen viel de wind weg en hebben we de motor 6 uren aangezet. Niet veel later kwamen er weer dolfijnen die rustig met ons mee zwommen. Omdat de zee vlak was, is dit een mooi moment om te genieten, te fotograferen en te filmen. Ook Portugese oorlogsschepen dreven weer langs. Tijdens de zeiltocht met de CMOS naar Trinidad hadden we daar al over geschreven en een foto geplaatst (C;-). Deze kwalachtigen zijn te herkennen door een rose blaas die boven water steekt. De tentakels kunnen wel 15 meter lang worden en zo'n beest is dodelijk als je hierdoor geraakt wordt.
We zagen alweer een walvis, nu veel dichterbij op een afstand van 200 meter. Geen spuitwolk, maar de rug en een vin van zo'n enorm beest. Het was een vinvis. Deze walvissen worden rond de 30 meter lang, deze was enorm groot. wat een geluk voor ons;-).
Verder kwamen we een boei tegen met een radarreflector erop. Geen losgeslagen boei, maar een geankerde boei op een diepte van 5 kilometer???
Op het netje krijgen we te horen dat andere schepen problemen hebben. Bij 1 zeilboot is de val van het grootzeil gebroken en een andere boot heeft problemen met de motor. Via de SSB probeert iedereen te helpen. Nu zitten er meerder Nederlandse zeilboten achter ons die zich ook hebben aangesloten op het netje. zij zijn vertrokken vanuit Bermuda. Het geeft een vertrouwd gevoel om boten rondom je te hebben.
Daggemiddelde.........60 NM. Zeer weing!

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com