dinsdag 4 juni 2013

Dag 16.

Deze dag staat in het teken van de Dolfinarium. Het was er helaas maar 1;-). Op een afstand van ongeveer 10 meter zagen we een haaievin boven zwemmen. Veel kleiner dan die van Jaws, maar wel dezelfde kenmerken. Dit was een slapert, want toen wij langskwamen schrok hij en sloeg met zijn staart boven water en dook de diepte in. Baai baai haai.
Verder was de ochtend donker en grijs. De zonnepanelen geven 0,0 Ampere af en de wind is slechts 6 knopen. Ons Soleeke heeft 2 uurtjes gelopen en de accu's zijn weer vol. De motor gebruikt bij 1400 RPM slecht 1,7 liter per uur. Dus plenty diesel;-). Hopelijk vangen we morgen of woensdag meer wind zodat we meer vaart kunnen maken. Nu bij 6 knopen weten we er toch nog bijna 4 knopen snelheid te behalen met enkel een uitgeboomde genua. Het grootzeil heeft rust, want we hebben geen zin in klapperende zeilen. Echt, daar wordt je gestoord van.
Maar 's middags kwam de zon door, de temperatuur werd aangenaam en de zee azuurblauw. Twee keer hebben we weer verschillende soorten dolfijnen bij onze boot gehad en we zagen zelfs walvissen spuiten. We hebben er 1 vast kunnen leggen op de foto waardoor we konden zien dat het potvissen waren. Dus het was een echt Dolfinariumdagje voor ons. Schitterend gewoon

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com