vrijdag 7 juni 2013

Dag 19.

Gisteren was een leuke zeildag, niet meer en niet minder. Er stond niet veel wind dus de halfwinder stond weer paraat. We hebben contact met een Frans zeilschip die al 2 dagen binnen een mijl met ons opvaart.
Via de VHF ( marifoon) hebben we enkele keren per dag contact. We zagen trouwens dat zijn halfwinder spontaan naar beneden kwam en bij navraag bleek een sluiting gebroken te zijn, dus iemand daar moest de mast in. Lekker op een schommelende boot.
Binnen het netje zit ook een Nederlandse boot Mauyva ( Ad en Beatrijs) die we op de Canarische Eilanden hebben ontmoet. 's Avonds hoorden we ze op de VHF en ze zaten op 7 NM afstand van ons. We hebben leuk bij kunnen kletsen en ook over het weer. Aan de oostkust van USA heerst een tropische storm ( Andrea) die langs de kust naar boven loopt en oplost. Dit zagen we al op de faxen. Van een windgoeroe (Chris Parker) hebben zij het bericht ontvangen dat zondag t/m woensdag als gevolg van Andrea harde wind op komst is, als gevolg van deze storm. Op de Noorderbreedte waar we nu zijn wordt 30 knopen verwacht ( 7 Bft) en op de 36-ste graad tussen de 20 en 25 knopen (6 bft). We zakken rustig wat lager af en bij slechtere voorspellingen kunnen we alsnog 90o over bakboord gaan ;-).
Erik heeft een ontsteking aan zijn neusholte. Dat zal komen door de vermoeidheid en de kilo's die we verliezen, kortom verminderde weerstand. Mocht het morgen niet minderen dan zal de antibiotica voor de dag komen. We zijn moe ja, van slapen komt weinig door de wisselende winden. 's Nachts slapen we hooguit 6 uren met steeds onderbrekingen om te checken of de koers goed is of de wind uit de goede richting komt. Nog minder dan 700 NM en dan kunnen we onze slaap inhalen. Weer heerlijk in ons bedje in de voorpunt en lekker tegen elkaar;-).

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com