woensdag 26 juni 2013

Pico.

We wilden het eiland Pico ook eens bezoeken en het eenvoudigste en goedkoopste ( € 3,40 enkeltje) is met de Ferry. Ella had het een beetje koud;-) De terminal hier is overdreven superdeluxe en is gebouwd op kosten van EU-gelden. Daarover nog meer.
Na een tocht van een half uur konden we aan land bij Madalena (Pico). Wat ons opviel is dat hier enorm veel gebouwd is en wordt. Een nieuwe gemeentehuis is in aanbouw terwijl het oudere er op en top uit ziet. De wegen zijn overal vernieuwd ( geasfalteerd). Er zijn enorme grote en luxe speeltuinen en ga zo maar eventjes door. Van locals kregen we te horen...... betaald uit EU-gelden. Nu weten we meteen waar een gedeelte van deze gelden verdwijnen. Een beetje teveel van het goede, laten we het daar maar op houden.
Op Pico hebben we een mooie wandeling gemaakt van 10 kilometer waarbij we wijnvelden tussen de lavastenen konden bezichtigen, evenals typische huisjes op dit eiland. Een leuk bezoekje aan het eiland.
Het levensonderhoud is hier echt belachelijk goedkoop. Een lekkere dagmenu met drinken kost € 4,20 pp, een kop koffie €0,60, een heerlijk stuk biefstuk voor 2 personen voor nog geen €4,00. We kregen de tip om 'resident' te worden. Je gaat naar het gemeentehuis en vraagt dit aan. Binnen 3 dagen krijg je deze en na 2 maanden betaal je in de haven €65,00 liggeld per maand. Inclusief electra, water en internet........
Geen vrees, we gaan er geen gerbruik van maken;-).