zondag 30 juni 2013

Wanneer komen jullie nu?

Met een bedenkelijk gezicht vraagt Milan steeds op Skype: " Oma Opa boot, wanneer komen jullie nu? Is de boot al gemaakt? Schiet maar eens op". Hij weet maar al te goed dat we niet meer in Trinidad zijn en dat we 'ergens' in de buurt zijn.
Wat hij niet weet en wij ook niet wisten is dat het grondpersoneel en de luchtverkeersleiders op vliegvelden in Portugal 27 juni staakten en van mensen hier hoorden we dat deze staking een dag langer duurde. Zou daarom ons onderdeel nog niet aanwezig zijn? Laten we hopen dat begin volgende week dit onderdeel er is, dan kunnen we verder. Het weerbeeld vanaf woensdag ziet er goed uit, dus laten we hopen dat Albycootje dan weer in vorm is;-).
We zullen richting Engeland koersen en bepalen dan hoe we verder gaan. Misschien moeten we afbuigen richting Frankrijk of kunnen in 1 stuk door zeilen. Naar Falmouth is de afstand ruim 1200 NM en van daaruit naar Nederland komen er nog eens 400 NM bij. In ieder geval zullen we in Belgiƫ stoppen. Onze SSB zend-ontvanger zullen we daar uitbouwen en aan iemand mee geven. Overal mag je deze zender gebruiken, maar in Nederland zijn de regels anders. Het risico om een overijverige controleur van Agentschap Telecom tegen te komen willen we hiermee voorkomen.