zaterdag 6 juli 2013

Dag 2

Een ding is vrijwel zeker, het gaat een rustige tocht worden. Er staat de komende week weinig wind en de zee is rustig, alleen de koers is moeilijk te bepalen. Veel rekenwerk dus en afwachten wat de wind gaat doen. Er zijn wel voorspellingen, alleen die kloppen tot nu toe niet helemaal. We moeten wel richting het Noorden, dat staat vast. Zodra de wind iets gaat draaien en we een mogelijkheid hebben naar het Noordoosten te gaan dan zullen we die kans nemen. Anders komen we hoog uit en moeten we opkruizen richting Engeland, of zelfs Ierland bezoeken. Zover is het nog niet dus we wachten maar af. In ieder geval zullen we weer spaarzaam met diesel om moeten gaan.
Het is wel fijn dat we indicatoren aan boord hebben waaraan we horen of we juist veel wind of weinig wind hebben. De windgenerator is er een, de zeilen ook en talies die we aan de zijstagen hebben bevestigd. De eerste 2 houden ons scherp als we rusten. Een windmeter op de mast hebben we niet, wel een handwindmeter. Inmiddels zijn we wel goed in het schatten van de windsterkte. Ook de meedraaiende schroefas is een indicator. Zo weten we of Vrijheid te snel vooruit wil gaan.

Gisteren hoorden we gekrijs van een meeuw en hoorden de reel van de hengel. Ja, beet! Maar wel een meeuw. Het koste wat moeite het beest binnen te trekken en de nylon lijn zat helemaal om de vleugel gedraaid. Om het zielig beestje te redden knipten we de lijn van de vleugel los. De andere meeuwen leken blij te zijn met deze bevrijdingsactie en lieten luid gekrijs horen. Dag meeuw, dag aas.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com