zondag 7 juli 2013

Dag 3.

We gaan de derde dag in. Gisteren hadden we prachtig (zeil)weer. Een licht briesje en veel zon. Dat is heerlijk zeilen zo.
Elke dag zien we wel grote scholen tuimelaars op vissen jagen. Met grote aantallen duiken ze uit het water om vissen in te sluiten en zien ze zelfs uit het water duiken en op hun rug plonsen. Kennelijk ook om hun prooi bij elkaar te krijgen. Dat is wel een machtig spektakel om te zien. Bij de boot komen ze (nog) niet.
Ook zagen we potvissen spuiten en van een van hen konden we de rug en staart zien, waarna deze onderdook. Al om al een rustige en mooie dag.
Daardoor is het leven aan boord heel aangenaam. Het is echt heerlijk. Ella zit heerlijk in haar velletje, dus Erik ook.
Wel hebben we niet al te veel wind waardoor de windgenerator weinig stroom geeft. Met af en toe schaduw werken de panelen ook niet volop. Vandaag hebben we de onze reserve elektrische stuurautomaat ( Raymarine Tiller 1000) op Albycootje geplaatst. Voor Albycootje staat er te weinig wind en met deze contructie werkt het perfect en verbruiken we minder stroom. Overdag staat de laptop ook al uit en kijken we regelmatig om ons heen. We hebben slecht 1 cargoschip waargenomen;-). Met dit stroomverbuik komen we goed uit en kunnen onze ijskist aanlaten. Het zou zonde zijn om anders onze biefstukjes en kazen te laten bederven. De ijskist is een groot comfort voor ons.
Nu varen we langzaam richting het Noorden en hopen over enkele dagen onze koers te kunnen wijzigen. Alles is afhankelijk van de windrichting en sterkte. Nog even geduld;-).

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com