maandag 8 juli 2013

Dag 4.

Wie zegt dat reizen ontspannend is, nodigen we graag uit! Zeker deze lange tochten kunnen behoorlijk op je gemoedstoestand werken. Vermoeidheid speelt parten en zeker de laatste dag die we hebben ondervonden. Zeilen wisselen, de boom erop en er weer af. nee toch er maar weer op of toch maar weer een andere zeil? Dan klopt de windrichting totaal niet met de voorspellingen (gribs) en blijkt er een verschil te zijn van 90 graden. En wordt er 10 knopen opgegeven krijg je er maar 4. En je wilt maar 1 ding, vooruit en het liefst op de goede koers.
De laatste weersvoorspellingen geven, als we onze koers behouden, zeer weinig wind aan. Dat zou inhouden dat we veel moeten motoren en dan komen we nog veel te hoog uit. Ook enkele dagen dobberen is geen optie in de hogedrukgebieden die rond om ons heen liggen. Nee, alles bij elkaar is het even niet leuk!
Toen gisteravond de wind ook nog eens wegviel was het moment gekomen om een knoop door te hakken. We gaan motoren, maar dan richting de Golf van Biskaye, zo rond de 80-90 graden koers. Dat zullen we ongeveer 2 dagen moeten doen en dan hopen we wind te krijgen. Dat gebied moet gewoon meer wind hebben volgens de weerfaxen. Zo niet, hebben we alsnog de optie of richting La Coruna (Spanje) of Brest te gaan. Dan kunnen we alles weer bevoorraden en op ons doel af gaan. Lekker naar huis! Zo, dat is eruit;-).
Wat de dag wel goed maakte was dat we nu dolfijnen bij onze Vrijheid hadden. Er zwom zelfs een vrouwtje met een jong van een halve meter naast haar. Die moest blijkbaar nog leren boegsurfen. voor een beginneling ging dat niet slecht. Misschien dat die beesten het voor de eerste keer leren bij een zeilboot die maar 3 knopen vooruit gaat? Wie zal het zeggen.
Verder gaat het prima aan boord. Met dit rustig weer kunnen we lekker elke dag koken, drinken koffie in de kuip en maken toekomstplannen voor als we thuis komen. Er zal weer inkomen gegenereerd moeten worden. Zoals we in het begin van deze fantastische reis stelden: We gaan reizen zolang we het leuk vinden en de financien het toelaten. Daar is dus een einde aan gekomen;-). Net zoveel lef we hebben gehad om alles op te geven hebben we ook het lef om alles weer op te bouwen vanaf zero. Leven en genieten zullen we blijven doen. Het laatste met een grote G.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com