zaterdag 13 juli 2013

Dag 9.

Met de dag zien we steeds meer vrachtschepen rond om ons op de AIS, dat geeft een vertrouwd gevoel om niet helemaal allen op de oceaan de zijn. Nu weet je dat als er iets mocht gebeuren en altijd wel iemand in de buurt komt. Net als vrachtschepen zien we ook weer meer dolfijnen! Nog mooier om te zien;-). Gisterochtend zwom er een groep dolfijnen bij onze boot met erg veel jonge dolfijntjes. Als ze gaan boegsurfen met mama dan blijven ze tegen de buik hangen en gaan pas langszij als ze adem halen. We waren aan het motoren met een vlakke zee, dus konden alles goed observeren en je kon zien dat zij dat ook deden richting ons. Wat zouden deze beesten wel niet denken. 2 van die koekwousen midden op de Oceaan;-). Toen ze vertrokken lieten ze nog even een staaltje acrobatiek zien en sprongen meters omhoog uit het water. Het Dolfinarium heeft onze laatste bezoek gehad;-).

's Middags zaten we in de kuip en zagen plotseling een rug van een blauwe vinvis op nog geen 30 meter van onze boot vandaan. Ook 30 meter lang dus, tjee wat een knaap! Echt ongelofelijk groot en mooi om te zien. Het bleken er 3 te zijn en zagen ze op grotere afstand steeds boven water komen. We hebben er zeker een kwartier van kunnen genieten. We hebben in totaal al zeker 15 walvissen gezien. Op grotere afstanden maar nu wel van heel erg dichtbij! Maar goed dat ze niet uit het water sprongen wat we eerder gezien hebben, dat zou minstens natte kleren opleveren;-)

We hielden er al rekening mee dat we moesten motoren met als meevaller dat het kleine beetje wind wat er staat, gedraaid is. Nu kunnen we meer richting Falmouth motorzeilen en hebben nog geen 600 Nm meer te gaan. Niet dat het snel gaat want we zitten in kleine hogedrukgebiedjes en er komt een grotere aan. Normaal duurt deze afstand in 1 rechte lijn ongeveer 6 dagen. Omdat we daarvoor niet voldoende diesel bij ons hebben zullen we moeten spelen met de wind als die er is. Daarover maken we ons geen zorgen.

Elke dag eten we lekker vers brood en elke dag kunnen we koken. Ella is goed bezig;-). Tijdens reizen met een boot ben je helemaal 'selfsupporting'. Eten, drinken en onderhoud van de boot. Dat heeft wel iets. Het geeft ook een fijn gevoel dat dit de laatste lange traject is en we straks onze armen weer kunnen sluiten met onze kids, vrienden en familie.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com