vrijdag 12 juli 2013

Dag 8

Gisteren zaten we precies een week op de Oceaan en we hebben de helft gepasseerd;-) De ochtend begon bewolkt en was erg koud. Met een dikke jas aan zaten we buiten en zelfs met een mutsje op. Gelukkig kwam de zon door en dan is het toch wel veel aangenamer.
Het helderdiepe blauwe water hebben we nu verruild met groen water. Het werd al iets minder blauw maar nu is het echt groen;-(.
We zagen weer dolfijnen uit het water springen, dat doen ze vaker 's morgens. Misschien hun manier voor ochtendgymnastiek. Wij doen dat anders;-)

De wind viel wel heel even weg en moesten 2 uurtjes motoren. Dat moest ook wel weer want de accu's moesten ook bijgeladen worden, dus dat kwam eigenlijk wel mooi uit. We hebben nog voor zeker 4 dagen diesel aan boord en zullen de komende 2 dagen wel moeten motoren. En daarna? Vroem, richting Engeland met de wind in de rug. Als de vooorspellingen kloppen;-)
Deze nacht viel de wind weg en mebben we Soleeke weer eens aangeslingerd. Als het goed is kunnen we alvast meer richting het Noord-Oosten en over 2 daagjes zeilen om echt naar het Oosten te gaan. Het is nu half 3 pfff wat een tijd. Het weer even opvragen en weer lekker in ons mandje;-)

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com