donderdag 11 juli 2013

Dag 7.

Woensdag zijn we echt beloond. Al hebben we 3 dagen geen dolfijnen meer gezien. Tegen de avond zagen we een kudde walvissen (potvissen) spuiten op ongeveer ee halve kilometer afstand. Niet veel later zagen we 5 keer een walvis helemaal uit het water springen en lieten zich op hun zij vallen wat een enorme plons gaf. Als dat niet 'bangelijk' is? Fantastisch gewoon. Ook sloegen ze 2 keer met hun staarten met kracht op het water. Echt uniek en gaaf om te zien!
Eindelijk hebben we een zalige zeildag gehad! Een hele dag zon, een lekker windje en een goede dagafstand. Ook hoefden we niet op te kruisen wat rust gaf, heerlijk gewoon Dat allemaal geeft een mens weer frisse moed;-).
We gaan nog steeds richting het Noorden en zullen wel een windverandering krijgen zodat we naar het Oosten kunnen gaan. We kwamen een duitse cargo schip tegen die ons dooorgaf ons goed op de radar te zien en dat er een windsterkte was van slecht 3 knopen Oost-Noord-Oost. Dan nog zeilen we aan de wind met 4 knopen en hebben nu zelfs bijna 1 knoop stroom mee.

Slapen doen we niet zo lang. Steeds wordt je wakker van iets en ga je weer buiten kijken of we nog voortgang hebben of Albycootje te weinig wind heeft. Heeft hij dat dan is het gedaan met sturen en draait Vrijheid spontaan om en dat is afgelopen nacht een paar keer gebeurd. Allemaal erg rustig natuurlijk maar we willen graag naar het Noorden en niet naar het Zuiden. Albycootje nacht vrij en de electrisch stuurautomaat heeft het even overgenomen zodat we iets meer kunnen slapen.
We zijn bijna een week op zee, dus we hebben al wat mijltjes op het log staan. We slapen ook al een week niet bij elkaar, een ramp:-). Onze bedjes ( gescheiden banken) in de kajuit zijn te smal. Maar elke ochtend en avond liggen we lekker even tegen elkaar aan tot 1 van ons het geplet beu is. Ach, het is maar voor even. De schade halen we wel weer in.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com