woensdag 10 juli 2013

Dag 6.

Het zit niet meer. Waarom niet? De koers die wij willen nemen kunnen we enkel bezeilen door op te kruisen. We hebben de wind pal tegen en de komende dagen komt er weinig verandering in volgens jawel, weer de voorspellingen. Dat haalt de daggemiddelde drastisch omlaag. Normaal doe je er ongeveer 10 tot 12 dagen over om van Horta naar Falmouth te zeilen doordat je westenwind behoort te krijgen. Nu het dubbele met de wind pal tegen? Wat is er toch allemaal aan de hand met het weer? Het zijn voorspellingen van een week, dus je kan daar niet op vertrouwen. Laten we hopen dat er toch verandering in komt zodat we wat door kunnen zeilen. Albycootje wordt afgewisseld met de stuurautomaat die je op een pinnetje zet van de helmstok. Ella zag gelukkig dat het pinnetje, die we in Trinidad met epoxy hadden vastgezet, omhooggekomen was. Los zat dus. Met secondelijm is die nu weer vastgezet en zo zie je dat checken van groot belang is. Zonder windvaan en stuurautomaat zal het knap lastig worden als je constant met je handje moet sturen. Niet te doen.
Verder is het grijs en koud. Fijn he oceaanzeilen?;-). Maar...... we hebben weer een walvis-spuit gezien. En dat blijft erg mooi! Tevens kregen we bezoek van een wesp????
's Midddags konden we alsnog een recht stuk zeilen richting NNW ( Noord-noord-west) en warempel de wind begon wat te ruimen ( met de klok meedraaien) en Albycootje zette koers op NNO, dat is veel beter en even geen opkruisen;-)
's Nachts vraagt Erik de weersvoorspellingen op omdat dan alleen verbinding mogelijk is met het landstation voor de SSB. In dit geval kunnen we al een tijdje connetie maken met Belgie;-). Nu geven de voorspellingen de komende dagen een betere windrichting op. Laten we nog niet te vroeg juichen.

Gelukkig worden we flink gesteund door het thuisfront, dat doet ons zéér goed! Helaas kunnen we niet iedereen ons emailadres van de SSB geven omdat we beperkt zijn met de zendtijd. We weten ook dat jullie aan ons denken;-) Dat doet ons ook goed.
Het klinkt misschien wat depri, maar dat zijn we zeker niet. We zijn doorzetters en willen bij ons doel aan komen. Dus alle negatieve gedachtes gaan vrij vlug van boord en we spitsen ons erop om al wat halen kan veilig thuis aan te komen;-).

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com