donderdag 18 februari 2010

Komt er geen einde aan de winter?

We zijn vergeten te vertellen dat we nog naar BOOT 2010 in Düsseldorf geweest zijn. Op zich heeft de dag weinig indruk op ons gemaakt omdat we al 3 jaar achter elkaar geweest zijn. Steeds maakten we een flinke boodschappenlijst en gingen op koopjesjacht. We zijn toch wel echte Hollanders! Maar elk jaar opnieuw zeiden we tegen elkaar.......... dit was de laatste keer. Op zich heeft zo'n dag wel iets. De hallen zijn immens groot en er is gewoon erg veel te zien. Alleen helaas zijn de dingen die wij willen kopen bijna nooit afgeprijsd. Meestal zelfs duurder! Op internet vinden we vaak spulletjes die echt voordeliger zijn. Een klein voorbeeldje: Op de beurs kostten de gastenvlaggen vanaf €7.95. Op marktplaats biedt een bedrijf ze aan voor € 4,50. Tot aan Mauritanië hebben ze maar gekocht. Scheelt Ella ( of Erik) weer naaiwerk. Toch konden we op de beurs slagen voor elk een paar zeillaarzen van Sebago. Hoge laarzen, warm en waterdicht. Met deze beursaanbieding en extra "rabatt" hopen we nooit koude voeten te krijgen.


Vandaag ( de 18e) zijn we naar onze boot gegaan omdat alles weer in elkaar gezet is. Bij Stevens hebben ze zo niks kunnen vinden, maar een proefvaart was nog niet gemaakt. Met lood in de schoenen stapten we op onze boot om een proefvaart te maken en warempel............... we hoorden het "rotgeluid" niet meer????? Hopelijk blijft het ook zo, maar volgende week gaan we eens een dagje motoren om te kijken of alles zo blijft.

In ieder geval kunnen we nu echt vooruit en dat is ook nodig ook. We hebben nog best wel wat te klussen en zullen onze vrije dagen hiervoor gebruiken. Vrije dagen? Die hebben we nu genoeg, behalve onze vaste opa en oma-dag op de maandagen. Zolang we nog hier zijn willen we genieten van het samenzijn met het gezinnetje van onze dochter. Daarnaast nemen we persoonlijk afscheid van familie en vrienden. Elke keer weer een dag met naweeën........

Onze marifoon en epirb hebben we opgehaald. Het installeren van het Atis- en MMSI-nummer en de accu vervangen van de epirb kostte € 275,=. Op zich een flink bedrag maar peanuts bij de rest. En op veiligheid beknibbelen we niet!

Op 10 februari was ons menneke jarig en vierden wij zijn 1e verjaardag. Het was een echte happening en een erg leuk feest.

Al onze energiebedrijven hebben we per 1 april opgezegd. We willen alles netjes afsluiten en onze eventuele rekeningen betalen, maar meedenken van sommige bedrijven???? Ho maar! Telenet bijvoorbeeld: Steeds vraagt een telefoniste, dat ze moeten weten waarom wij de abonnement opzeggen. Als we het woord moeten horen zeggen we............. we gaan weg. Dan krijgen we de vraag: waar moeten wij de factuur naar toe sturen? Wij: Mevrouw, we gaan weg en hebben geen adres daarvoor. De volgende uitspraak: Maar als we dat niet kunnen, dan krijgt U een boete! Mevrouw daarom bellen wij op tijd hiervoor. Dan: Oke, naar waar kunnen wij de eindafrekening sturen?.................. Tja zo gaat het nog even over en weer totdat we zeggen: mevrouw, bij deze is de abonnement per 1 april opgezegd en U ziet maar.