zondag 28 maart 2010

Accumonitor werkt en kot bijna leeg.

Vrijdag zijn we maar weer eens naar onze stalen Lady gegaan. Elke dag komt er een grotere smile op haar boeg. Mag ook wel, want ze weet dat ze binnenkort mee het bolletje mag omzeilen. Welke boot krijgt nu die gelegenheid? Of kunnen wij ons maar beter afvragen, wie neemt wie mee. Het is allemaal best spannend.
In ieder geval konden we vrijdag de laatste loodjes leggen aan het aansluiten van de accumonitor. Als je juist denkt, dat doe ik wel eventjes dan valt het vaak tegen. Een rond gat boren was zo gebeurd, maar het paste verdekke niet! Schuren, vijlen en na een uur kond de monitor er doorheen en hij werkt! Nu kunnen we zien wat de capaciteit is van de accu's en het verbruik. Lopen de accu's te ver leeg, dan gaat er een alarm af. We zijn benieuwd hoe ons electra verbruik straks verloopt.


Hein kwam weer eens kijken hoe het met ons stond. Echt een pracht van een kerel die overal een oplossing voor weet. Hij was nog niet tevreden met de ankerrol, omdat er geen beugel overheen zat. Bij een flinke golfslag op de kop duwt het water de anker omhoog met alle gevolgen van dien. Onze oplossing was vastsjorren met een lijn, maar Hein zag dat niet zo zitten. Hij heeft nu beugels van rvs vermaakt en het ziet er allemaal oerdegelijk en sterk uit. Zolang het anker straks blijft liggen, kan er ons niks meer gebeuren.

Zaterdag kwamen mensen onze meubels ophalen. Bank weg, kledingkast weg en vandaag de wasmachine. Scheelt ons weer een hoop gesjouw, want anders moesten de meubels toch naar de stort en nu hebben wij er mensen blij mee gemaakt.  Bij onze kids hebben we een zelfopblaasbare matras opgehaald en kunnen daar nu op zitten/liggen. Voor die paar dagen maakt het toch niet uit. Vandaag was het een vertrekkersbijeenkomt georganiseerd door Zeilen. Op zich wilden we graag gaan alleen hebben we het gewoonweg veel te druk en moeten keuzes maken. Onderweg zullen we heus wel lotgenoten tegenkomen, dus de koffie staat klaar!

Vrijdag zijn we ook naar de apotheek geweest en hebben daar antibiotica en malariapillen gehaald. Verder hebben we onze medicijnkast aangevuld. Hechtdraad, hechtpleisters, oogzalf, coolpacks, diarree-remmers en nog veel meer van dat spul hebben we straks ook aan boord. We zullen niet makkelijk mis grijpen al hopen we de meeste medicamenten nooit te hoeven gebruiken.